• 06.12.24, 11:01

“Parim enne” kaubapoe asutaja: Eesti kaupmees maksab toidu hävitamisele peale

Paljud Eesti kaupmehed maksavad oma maine hoidmiseks kättejääva toidukauba hävitamisele pigem peale, kui selle maha müüvad, kirjutab “parim enne” kaupade poe Sumena asutaja Oliver Sebastian Lamp.
“Peamine põhjus, miks kaupmehed väärt kraami enne ära viskavad kui realiseerivad, on see, et poed ja tootjad ei taha näidata, et neil kaupa üle jääb,” kirjutab Oliver Sebastian Lamp. Pildil on valik Sumena lattu jõudnud kaupa.
  • “Peamine põhjus, miks kaupmehed väärt kraami enne ära viskavad kui realiseerivad, on see, et poed ja tootjad ei taha näidata, et neil kaupa üle jääb,” kirjutab Oliver Sebastian Lamp. Pildil on valik Sumena lattu jõudnud kaupa.
  • Foto: Liis Treimann
Kaubanduses on paratamatu, et täpseid koguseid on võimatu lõpuni prognoosida ja osa sissevõetud toidukaupa jääb müüjale kätte. Inimeste huvi “parim enne” toidu vastu on tegelikult väga suur – meie poodi jõudnud tooted ostetakse tavaliselt paari päevaga ära ning kahe aasta jooksul pole me ise ühtegi kaupa minema viskama pidanud. Ometi tunnistavad maaletoojad, poed või tootjad päris tihti ausalt, et viskavad kvaliteetse kauba pigem ära, kui üritavad maha müüa.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.08.25, 11:45
Keskealine valge mees jäeti kestlikkusmudelist välja?
"Keskealine valge mees" ehk traditsioonilise juhi arhetüüp on tegelikult kestlikkuse etalon – stabiilse ja ellujääva äri sümbol, kelle najal on püsinud Eesti ettevõtlus ja majandus. Miks jääb aga mulje, et majandusvedurid eelistavad tuleviku ärimudelite disainimisest ja käima lükkamisest kõrvale jääda?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele