Autor: Helen Klettenberg • 30. mai 2024

Helen Klettenberg: kestlikkusaruandlus toob tööstusele väljakutseid, aga pakub ka võimalusi

Jätkusuutlikkusega seotud andmete kogumine ja tõendamine on muutumas üha rohkemate ettevõtete jaoks kohustuseks. Juhtimiskonsultant ja koolitaja Helen Klettenberg tutvustab ESG põhimõtteid ja jagab soovitusi, kuidas valmistuda eesootavaks aruandluskohustuseks.
Helen Klettenberg
Foto: Rain Jüristo

Jätkusuutlikkuse aruandlus on muutunud ettevõtete jaoks aina olulisemaks, seda suuresti kahe teguri mõjul - regulatiivsete nõuete arengul aga ka ettevõtetega seotud huvipoolte survel. Regulatiivne pool on viimaste aastatega jõudsasti arenenud ning selle tulemusel on rakendunud mitmeid jätkusuutlike ärimudelitega seotud määruseid ja standardeid, 2023. aastal jõustus CSRD ehk kestlikkusaruandluse direktiiv ja sellega seotud ESRS standardid. Lisaks on välja töötamisel ka juba sektorispetsiifilised aruandlustandardid. Regulatiivne pool areneb kiiresti ning aruandluskohustusega ettevõtted peaksid täna juba ettevalmistustega alustama.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537