Autor: Kestlikkusuudised • 27. juuni 2024

Rohetehnoloogiaettevõte Trisector ja Enefit Power hakkavad koos aherainet ümber töötlema

Tööstusjäätmete väärindamisega tegelev rohetehnoloogiaettevõte Trisector ja Enefit Power sõlmisid koostöölepingu, et alustada Estonia kaevanduse aheraine ümbertöötlemist uuteks toodeteks. Trisector plaanib investeerida kolme aasta jooksul ligi 30 miljonit eurot.
Aherainemäed Estonia kaevanduse juures. Foto: Trisector

Eesmärk on muuta aheraine uuteks tooraineteks, näiteks ehituses, teedeehituses ja metsanduses kasutatavateks tööstuslikeks mineraalideks. Samuti funktsionaalseteks täiteaineteks, mida kasutatakse paberi-, värvide, hermeetikute ja plastide tootmises. Trisector plaanib investeerida ettevõtte arendamisse järgmise kolme aasta jooksul ligi 30 miljonit eurot.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537