Autor: Kestlikkusuudised • 27. juuni 2024

Uued propellerlabad kasvatasid Baltic Queeni energiatõhusust ja vähendasid laeva heitkoguseid

Baltic Queen on nüüd võrreldav Tallinki uuemate ja keskkonnasõbralikemate laevadega Megastar ja MyStar
Foto: LIIS TREIMANN
Lisaks heitkogustele vähendas uute labade kasutuselevõtt ka veealuse müra ja laevavibratsiooni taset ning tõi kaasa rahalise säästu. Tallink Grupp kaalub, kas vahetada välja ka teiste laevade labasid.

Viimase üheksa kuu jooksul kasvas Baltic Queeni energiatõhusus 13% ja heitkogused vähenesid samuti 13%. Uued propellerilabad on projekteeritud Baltic Queeni tüüpi laevale, võttes arvesse laeva tööks vajalikke kiirusvahemikke ja suurendades laeva tõukejõuseadme tõhusust vastavalt laeva opereerimise vajadustele.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537