Autor: Urve Vilk • 20. mai 2024

Kurnitski: Eesti on süsiniku jalajälje osas maha jäänud

Kuigi oleme süsiniku jalajälje arvutamises Euroopa mahajäänute grupis, siis energiatõhususe nõuded on meil külma kliima regioonides kõige rangemad, väitis Tallinna Tehnikaülikooli hoonete energiatõhususe ja sisekliima professor Jarek Kurnitski.
Jarek Kurnitski sõnul on energiatõhususe nõuded meil külma kliima regioonides kõige rangemad.
Foto: Raul Mee

Süsiniku jalajälje arvutamise osas oleme Euroopas mahajäänute grupis. “Saab loetleda viis-kuus riiki, kus need nõuded juba kas kehtivad või on kehtestamisel, nii et esikuuikusse me ei mahu, see tähendab, et oleme jäänud n-ö halli massi, mis järgneb esikuuikule ja seal on juba väga raske öelda, kas oleme kellestki ees- või tagapool,” rääkis Kurnitski.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537