Autor: Karmen Laur • 7. juuni 2024

Kliimakindla majanduse seaduse ambitsioonikus tekitab vastakaid arvamusi

Kliimakindla majanduse seaduse kava on olnud kuu aega avalik, aga torm selle ümber pole sugugi vaibunud. Peamiselt kritiseeritakse seaduse vähest ambitsioonikust. Kliimaministeerium peab aga eesmärke realistlikeks.
Kliimaministeeriumi rohereformi asekantsler Kristi Klaas on veendunud, et Eesti saavutab kliimaneutraalsuse
Foto: Raul Mee

Tartu Ülikooli kliimafüüsika professori Velle Tolli ja keskkonnaõiguse keskuse õiguseksperdi Kärt Vaarmari hinnangul pole kliimakindla majanduse seaduse kavasse kirjutatud eesmärgid ja plaanitud tegevused piisavad. Eelkõige heidavad nad ette seda, et seadus jälgib 2, mitte 1,5 kraadi üleilmse keskmise temperatuuri tõusu tempot. Pariisi kliimaleppele alla kirjutades võttis Eesti kohustuse panustada sellesse, et globaalne soojenemine püsiks tuntavalt alla kahe kraadi ja püütakse jääda pooleteise kraadi piiresse.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537