Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 28. mai 2024

Jäätmekäitluse TOP 10: suurima käibega ettevõtted

Sektori suurimatest ettevõtetest kaotasid kõik viimase nelja kvartali müügitulus, viis suurimat ettevõtet aga kasvatasid sel perioodil oma turuosa, selgub Äripäeva Infopanga koostatud jäätmekäitluse konkurentsiraportist. Toome teieni kümme suurima käibega tavajäätmete ja kümme metallijäätmete käitlejat.
Viimase nelja kvartali suurima käibega jäätmekäitleja oli Cronimet Nordic. Ettevõte on võtnud ette mitu suurt projekti, neist ühena muudeti vanarauaks Operaili kasutusest kõrvaldatud vanad vedurid.
Foto: Liis Treimann

Raportist selgub, et kõige enam, 9%, kaotasid aastaga koondkäivet sektori 10 suurimat ettevõtet. Sektoris tegutseb 119 ettevõtet, kelle koondkäive oli viimasel neljal kvartalil ligi 637 miljonit eurot, aastaga vähenes koondkäive 8,1%

Äripäeva Infopanga jäätmekäitluse konkurentsiraporti saad soetada SIIT!

Metallijäätmete käitlejad

Valdkonnas tegutseb 42 ettevõtet, neist 26 ületavad 250 000-eurost käibepiiri. Nelja viimase kvartali koondkäive oli 411,5 miljonit eurot ja see kahanes aasta varasemaga võrreldes 11,4%. Kahanemise valdav osa tuleb eelmise aasta teise kvartali 14,7%lisest vähenemisest. Väärib märkimist, et valdkond on väike ja üksikute ettevõtete näitajad mõjutavad üldisi seetõttu väga olulisel määral. Nii näiteks mõjutasid eelmise aasta teise kvartali kahanemist oluliselt Cronimet Nordicu ja BLRT Refonda Balticu käivete kahanemised. Cronimet Nordic moodustab ka praegu poole valdkonna käibest.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537