Autorid: Karl-Eduard Salumäe, Stiine Reintam • 20. mai 2024

Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud

Eesti Energiale kuulub umbes 1,5% kõigist Eestis liikuvatest elektriautodest.
Foto: Liis Treimann
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.

Me pole päris täppi pannud autopargi kulude ennustamisega, rääkis Eesti Energia transpordi halduse osakonna juht Mango Oras Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Ta täpsustas, et elektriautod ja taristu elektritööd on läinud plaanitust kallimaks.

“Eks me õpime kogu aeg selle töö käigus ja püüame muutuva turuga kaasas käia,” ütles Oras. Tema hinnangul sobivad elektriautod nende ettevõttesse ning särtsusõidukid aitavad ka rohepöörde eesmärkidele kaasa.

Lisaks rääkis Oras, mis plaanid on Eesti Energial rasketehnika heitmevabaks muutmisel, kuidas töötajatele on elektriautopark sobinud ja kui kaua plaanib ettevõte särtsuautosid kasutada.

Mango Orasega rääkis Karl-Eduard Salumäe.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537