Autor: Diana Tiidema • 20. mai 2024

ÜROs küpseb plasti globaalselt piirav lepe, naftatööstus on tagajalgadel

ÜRO koguneb otsustavale kõnelusele plastreostuse ja plasti tootmise piiramiseks, kuid naftakeemia suurfirmad võitlevad vastu.
Läbirääkijad peavad olemasolevat leppe eelnõud täiustama ja otsustama selle ulatuse üle: kas see keskendub inimeste tervisele ja keskkonnale, piirab plastiku tegelikku tootmist, keelab plastikus kasutatavad teatud kemikaalid või hõlmab kõiki neid aspekte koos.
Foto: AP / Scanpix

Tuhanded meeleavaldajad marsivad Ottawa tänavatel ja nõuavad plastitootmise piiramist, samal ajal naftakeemiaettevõtted eesotsas Exxon Mobilega, osutavad plaanidele igakülgset vastupanu.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537