Autor: Tõnu Tramm • 21. mai 2024

Tallinnas hakkab sõitma 30 vesinikutaksot

Energiatootja Utilitas Wind hakkab selle aasta lõpus Eestis tootma rohevesinikku, projekti raames ostetakse ka 30 vesinikuautot, mida hakkab Tallinna tänavatel opereerima sõidujagamisteenust pakkuv Bolt.
Ehkki konkreetset marki ja mudelit ei nimetata, siis Elke Auto mudelite nimekirjast leiab juba täna vesinikuelemendil töötava elektriauto Toyota Mirai, baashinnaga 74 200 eurot.
Foto: Elke Auto

„Oleme ehitusega Väo energiakompleksis alustanud ning sinna tekib rohevesiniku tootmisüksus – rohevesinikku hakatakse tootma elektrolüüsi protsessis. Projekti raames ostetakse ELKE Autolt ka 30 vesinikuautot, mida hakkab opereerima sõigujagamisteenust pakkuv Bolt,“ ütles Utilitas Wind’i juhatuse esimees Rene Tammist 9.mail toimunud Onnineni energiapäeval.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537