Autor: Karmen Laur • 1. juuli 2024

Kes on kõige jätkusuutlikumad ettevõtted maailmas?

Time Magazine ja Statista avaldasid esimest korda nimekirja 500 kõige jätkusuutlikumast ettevõttest maailmas. Kõige eesrindlikum ettevõte tegutseb ka Eestis.
Schneider Electric tööstusautomaatika projektijuht Kaupo Kork esinemas 2020. aasta konverentsil Tartk Tööstus
Foto: Raul Mee

TOPi ülaotsas paiknevad ettevõtted on liitunud mõne prestiižika üleilmse kliimaprogrammiga, nagu teaduspõhiste kliimaeesmärkide algatus (Science Based Targets initiative ehk SBTi) või süsiniku avalikustamise projekt (Carbon Disclosure Project ehk CDP). Time ja Statista hindasid ka ettevõtete mõjuala 1 ja 2 heitkoguseid ja energiakasutust, taastuvelektri osakaalu ning heitkoguste vähenemist 2021. ja 2022. aastal.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537