Autor: Tõnu Tramm • 20. mai 2024

Karm tõdemus: heitmevaba sõidukipargi eesmärk võib osutuda ebarealistlikuks

Euroopa Kontrollikoda kordas hoiatust, et Euroopa Liidu seatud eesmärk jõuda heitmevaba sõidukipargini aastaks 2035 võib senisel moel jätkates kujuneda ebarealistlikuks ning sisaldab mitmeid riske, sh suuremat sõltuvust kolmandatest riikidest, nt Hiinast.
Euroopa Kontrollikoja liige Keit Pentus-Rosimannus
Foto: Liis Treimann

Tavaautode heitmed ei ole tegelikus liikluses kavandatud mahus vähenenud. Euroopa Kontrollikoja liige Keit Pentus-Rosimannus selgitas, et elektriautode lisandumine on ainsana aidanud transpordiheitmeid vähendada, aga seegi läheb aeglaselt ja loodetust väiksema mõjuga.

Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kestlikkusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Karmen LaurKestlikkusuudised.ee juhtTel: 5271417
Andres RandKestlikkusuudised.ee turunduslahenduste juhtTel: 58274537